Eveniment

De ce nu este bine să mai locuieşti cu părinţii după vârsta de 20 de ani

De ce nu este bine să mai locuieşti cu părinţii după...

Autor: Gelu Chetrăruc

16.08.2020, 07:14 1909

40% dintre tinerii din România locuiesc cu părinţii, ceea ce poate duce la apariţia unor probleme cum ar fi depresia.

Bogdan, un absolvent al Facultăţii de Ştiinte ale Comunicării, în vârstă de 25 ani, ar vrea să se mute singur, însă îi este teamă să facă un credit ipotecar. Tânărul susţine că nici chiria nu este o soluţie şi că preferă să economisească cei 300 de euro pe care i-ar da lunar pentru un apartament. Astfel, ar putea aduna suficienţi bani pentru ca într-o zi să îşi cumpere propria locuinţă. Până atunci stă cu părinţii şi se bucură de unele avantaje.

„În acest moment, a trăi pe cont propriu este ca şi cum ai face o drumeţie înr-un ţinut necunoscut. Trăim într-o ţară în care nu prea ni se oferă, sincer, nicio şansă, ca urmare suntem nevoiţi să locuim cu părinţii până la o anumită vârstă la care reuşim să ne creăm o stabilitate financiară”, spune Bogdan Serediuc.

Psihologul Mirela Oneţiu susţine că această codependenţă duce la scăderea stimei de sine, la o delăsare din partea tinerilor.

„Duce la un fel de, aş putea spune chiar depresie, pentru că tinerii consideră că nu se pot descurca fără părinţi şi cumva sunt inutile”, a precizat Oneţiu.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO