Eveniment

De ce nu pot fi îmbunătăţite condiţiile din spitalele de stat? Este o problemă de finanţare sau o chestiune de management şi disciplină?

Sănătatea nu reuşeşte nici în 2020 să treacă de 6% buget din Produsul Intern Brut, un prag critic propus de toţi actorii din sănătate, de la medici la manageri sau oficiali.

Sănătatea nu reuşeşte nici în 2020 să treacă de 6% buget din Produsul Intern Brut, un prag critic propus de toţi actorii din sănătate, de la medici la manageri sau oficiali.

Autor: Georgiana Mihalache

16.01.2020, 18:20 380

În sistemul sanitar de stat apar din ce în ce mai des probleme care ţin de igiena precară şi de infecţiile intraspitaliceşti, semnalate de pacienţi, în contextul în care spitalele primesc anual bugete mai mari, iar salariile medicilor şi ale asistentelor au crescut semnificativ. Care sunt soluţiile pentru a creşte calitatea îngrijirilor medicale din spitalele publice, cheia stă la manageri sau în bugete mai mari?

„Este o chestiune de management şi de modul cum percepe fiecare protocoalele de lucru din spital. Noi am respectat întot­deauna protocolul stabilit pentru prevenirea infecţiilor intraspitaliceşti. Trebuie să fie curăţenia o prioritate. E o chestiune şi de obicei. Într-un spital, dacă ai format regulile bine şi insişti să se aplice, lucrurile vor merge bine. Dacă nu, ajungem la situaţia în care pacientul este salvat de chirurgie, dar mor în urma unei infecţii nosocomiale care nu poate fi tratate“, a spus pentru ZF Mihai Miron, antreprenorul care a fondat Spitalul Sf. Constantin din Braşov, unul dintre cele mai importante unităţi spitaliceşti private din ţară. De astfel, spitalul de la Braşov a fost declarat în 2013 cel mai curat spital din Europa de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO