Eveniment

De ce s-au blocat retelele de telefonie?

26.04.2009, 19:03 27

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) va controla de astazi operatorii de telefonie dupa ce ministrul internelor Dan Nica a cerut presedintelui ANCOM identificarea cauzelor care au dus la disfunctiile din retelele de telefonie in urma cutremurului de sambata, potrivit Mediafax.

Nica s-a intalnit ieri -imineata cu presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii Catalin Marinescu. Ministrul i-a cerut presedintelui ANCOM sa dispuna un control pentru a fi identificate cauzele care au condus la disfunctiunile din retelele de telefonie dupa cutremurul de sambata seara, in conditiile in care acesta nu a avut o intensitate deosebita. Controlul dispus la operatorii de telefonie va incepe astazi dimineata.
Imediat dupa producerea cutremurului, care a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter in zona Vrancea si a fost resimtit la Bucuresti cu intensitate de 3-4 grade pe scara Mercalli, retelele de telefonie s-au blocat.
Reprezentantii companiei Romtelecom au anuntat ieri ca dupa cutremurul de sambata reteaua companiei a ramas functionala.
„Au existat cateva centrale, in special in Bucuresti, in care s-a inregistrat congestie in primele cateva zeci de minute dupa eveniment, ca urmare a numarului foarte mare de apeluri emise. Drept urmare, in acel interval de timp, o parte a apelurilor rutate prin aceste centrale nu s-au putut finaliza", au spus oficialii operatorului. Acestia au mentionat ca in acel interval de timp imediat de dupa cutremur, traficul in retea a crescut cu mult peste 100% fata de o zi obisnuita. „La acest moment centralizam datele exacte legate de acest trafic", potrivit companiei.
Ceilalti operatori de telefonie nu au comentat situatia pana la inchiderea editiei.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in urma cutremurului de sambata nu au fost probleme, nefiind inregistrate pagube materiale.
Ultimul cutremur a avut loc in 2 martie, in zona Focsani, atunci seismul avand o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter si intensitatea II pe scara Mercali.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO