Eveniment

De ce se înscriu tinerii la bacalaureat, dar nu se prezintă

De ce se înscriu tinerii la bacalaureat, dar nu se...

Autor: Mihaela Pascari

11.07.2017, 00:06 440

♦ Rata de promovare în prima sesiune din 2017 a examenului de Bacalaureat a fost de 72,9%, după contestaţii, astfel că au promovat 93.640 de candidaţi dintr-un total de 128.509 candidaţi prezenţi. ♦ 5,1% dintre candidaţii înscrişi în examen nu s-au mai prezentat ♦ În ultimii zece ani, aproape 90.000 de tineri nu s-au prezentat în prima sesiune a examenului.

Aproape 90.000 de tineri nu s-au prezentat la prima sesiune a exa­menului de bacalaureat în ultimii zece ani, cu toate că numele lor se regăseau printre cei înscrişi.

Gradul de participare a absol­venţilor de liceu a scăzut constant în ultimii ani. Anul cu cel mai mare număr de tineri care nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat a fost 2012, după ce în 2011 Ministerul Educaţiei a decis să monitorizeze desfăşurarea examenului prin came­rele de supra­veghere.

În anul respectiv au fost înregistrate şi cele mai slabe rezultate la examen, rata de pro­movare scăzând la 45% (de la 70% în anul 2010).

„Introducerea camerelor de luat vederi este unul dintre motivele pentru care mulţi tineri nu se prezintă la examen. Prin simpla prezenţă a acestor camere a crescut şi nivelul de exigenţă al supravegherii“, au spus repre­zen­tanţii biroului de presă al Ministerului Educaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO