Eveniment

De la 7.000 de kilometri distanţă, China provoacă României cel mai mare deficit comercial dintre ţările partenere: 4 miliarde de euro/an

De la 7.000 de kilometri distanţă, China provoacă...

Autor: Iulian Anghel

15.08.2021, 13:33 3917

♦ Aproape un sfert din deficitul comercial al României, de 18 miliarde de euro în 2020, a fost înregistrat  în relaţia cu China ♦ Ungaria vine pe locul al doilea, iar Polonia şi Germania ocupă locul al treilea pe podium.

În primele patru luni din an (ultimele date de la Institutul Naţional de Statistică) România a exportat în Germania – partenerul principal pentru exporturile şi importurile ţării – produse comerciale de 5,3 miliarde de euro. A importat produse de 6,67 miliarde de euro, rezultând un deficit comercial de 1,37 de miliarde de euro.

În aceeaşi perioadă, România a exportat în China produse de 335 de milioane de euro şi a importat produse de 1,8 miliarde de euro, rezultând un deficit comercial de 1,5 miliarde de euro, în doar primele patru luni din an. Dacă Germania rămâne pe primul loc şi la import şi la export, China este, în relaţia cu România, pe locul 17 la export şi pe locul cinci la import, dar provoacă, asemenea anilor din urmă, cel mai mare defict comercial – 22% din deficitul din 2020 (4 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO