Eveniment

De la Bucureşti până la Timişoara, un tren parcurge 533 km în zece ore, pe când o rută de 900 km de la Paris la Berlin durează opt ore

De la Bucureşti până la Timişoara, un tren parcurge...

Autor: Miruna Diaconu

29.09.2021, 00:07 25414

Un tren care pleacă de la Bucureşti parcurge 533 km până la Timişoara în zece ore, pe când o rută de 900 km de la Paris la Berlin durează cu două ore mai puţin, conform platformei de rezervări de bilete de tren onlytrain.com.

Preţul unui bilet pentru clasa a doua între Bucureşti şi Timişoara este de 100 lei, conform cfrcălători.ro, pe când biletul între Paris şi Berlin ajunge la 186 euro, însă ruta parcurge două ţări mai rapid decât durează călătoria unui tren care străbate jumătate din România.

Infrastructura feroviară din România este subdez­voltată, iar în ultimii ani aproape că nu s-a investit în modernizarea căilor ferate. România a reabilitat şi modernizat numai 125 km de cale ferată în 14 ani din bani europeni, iar în ultimii ani doar trei kilometri.

Anul trecut, unu din trei trenuri operate de către CFR Călători, compania de stat care are cea mai mare cotă de piaţă în acest sector, a avut întârzieri. CFR Călători a avut anul trecut pierderi de 354 milioane lei şi datorii de peste 1 miliard lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO