Eveniment

Debut financiar „în forţă“ pentru cele 22 de companii din Holdingul Municipal Bucureşti: singura pe profit organizează bâlciuri. Restul, pierderi pe linie

Debut financiar „în forţă“ pentru cele 22 de...

Autor: Roxana Petrescu

24.08.2018, 00:07 2371

♦ Holdingul Municipal Bucureşti, cel mai ambiţios „start-up“ iniţiat de Primăria Bucureştiului sub coordonarea primarului Gabriela Firea, a terminat 2017 cu pierderi aproape pe linie. Există însă şi o companie pe profit, din cele 22 înfiinţate, aceasta fiind responsabilă de coordonarea bâlciurilor pentru bucureşteni. Printre zecile de petreceri organizate de primărie însă, niciuna ajunsă la nivelul festivalului UNTOLD din Cluj, de exemplu, bucureştenii au mai petrecut o vară în autobuze fără aer condiţionat, iar în trafic au mai pierdut câte o oră în fiecare zi.

Anul trecut Primăria Bucureştiului a înfiinţat 21 de companii şi anul acesta încă una pentru administrarea mai multor domenii de activitate de la agrement, parcuri şi grădini, trafic, iluminat public sau parcări.

Cele 22 de entităţi separate fac parte din Holdingul Municipal Bucureşti, companiile fiind înregistrate la Registrul Comeţului şi având deja primele bilanţuri depuse la Ministerul Finanţelor pentru activitatea din 2017.

Deşi un an de activitate nu este suficient pentru ca un business să ajungă la maturitate, este vizibil că din cele 22 de start-upuri gândite de Primăria Bucureştiului, unul pare să meargă foarte bine, cu o marjă de profit de invidiat pentru orice business privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO