Eveniment

Debutul tricolorilor la EURO 2024: România joacă azi primul meci din grupe împotriva Ucrainei

Debutul tricolorilor la EURO 2024: România joacă azi...

Autor: Alex Ciutacu

17.06.2024, 00:07 225

Meciul începe la ora 16.00 pe stadionul Allianz Arena din Munchen Circa 30.000 de români sunt aşteptaţi la meci, dar numărul lor ar putea fi mai mare  Cea mai bună performanţă a României la EURO a fost cea din 2000, în timp ce a Ucrainei a fost cea din 2020.

Echipa naţională de fotbal a României debutează luni, 17 iunie la Campionatul European de Fotbal din 2024, organizat de Germania. Tricolorii joacă primul meci pe stadionul Allianz Arena din München împotriva echipei naţionale de fotbal a Ucrainei.

Partida începe la ora 16.00 şi este primul meci pe care îl va juca România în grupa E, din care mai fac parte Belgia şi Slovacia. Meciul cu Belgia va avea loc la data de 22 iunie în Koln, în timp ce partida cu Slovacia se va disputa în Frankfurt pe 26 iunie.

Cea mai bună performanţă a României la un campionat european a fost cea din anul 2000, când tricolorii au reuşit să depăşească faza grupelor, deşi au picat în grupă cu Portugalia, Anglia şi Germania. Atunci, naţionala lui Hagi, Popescu şi Chivu a reuşit să învingă Anglia, însă a fost eliminată în sferturi de Italia lui Totti şi Inzaghi. De-a lungul timpului, România fie nu a ieşit din grupe, fie nu s-a calificat.

De cealaltă parte, Ucraina a atins cea mai importantă performanţă a sa chiar la EURO 2020, când ucrainenii au învins Suedia în optimi, înainte de a pierde în faţa Angliei în sferturi. Cu un lot de trei ori mai scump decât al României, Ucraina a făcut egal într-un meci amical cu Germania la începutul lunii iunie.

UEFA a alocat fiecărei naţionale 10.000 de bilete pentru fiecare meci în care vor evolua. Aşadar, România a primit circa 30.000 de bilete pentru cele trei meciuri. Pe lângă acestea, suporterii români au mai avut şansa să cumpere bilete în publicul general al meciurilor.

Fanii sportului rege îşi pun speranţele încă o dată în naţionala României, mai ales că tricolorii au încheiat grupa de calificări pentru EURO 2024 pe primul loc, fără nicio înfrângere. Au trecut opt ani de la ultima calificare a României la EURO.

Deşi echipa antrenată de Edi Iordănescu se prezintă la EURO 2024 cu cel mai slab cotat loc, evaluat la sub 100 de milioane de euro, modul în care evoluează echipa le dă speranţe românilor pasionaţi de sportul rege care susţin această nouă generaţie. Cel mai bine cotat jucător din lotul României este fundaşul Radu Drăguşin, care la 22 de ani este evaluat la 25 de milioane de euro şi joacă la Tottenham Hotspur.

Se remarcă în lotul României şi alţi jucători, precum căpitanul Nicolae Stanciu, Dennis Man de la Parma, Florinel Coman şi Darius Olaru de la FCSB sau Ianis Hagi de la Deportivo Alaves. Echipa României are şanse, însă grupa nu este tocmai una uşoară. Toate echipele din grupă au loturi mult mai bine cotate decât România, inclusiv Slovacia.

Lotul Ucrainei se remarcă prin nume precum Oleksandr Zinchenko de la Arsenal, Mykhaylo Mudryk de la Chelsea sau Artem Dovbyk de la Girona.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro