Eveniment

Decizie de criză: Statele Unite amână un test cu rachetă intercontinentală,pentru a evita amplificarea crizei cu Rusia

Decizie de criză: Statele Unite amână un test cu...

Autor: Mihai Draghici

03.03.2022, 02:45 26

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a dispus amânarea unui test planificat cu o rachetă balistică intercontinentală, pentru a nu amplifica tensiunile cu Rusia, anunţă Pentagonul, conform CNN.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat că testarea unei rachete intercontinentale de tip "Minuteman III", programată peste câteva zile, a fost anulată.

"Pentru a demonstra că nu avem nicio intenţie de a ne implica în acţiuni care ar putea fi înţelese sau interpretate greşit, secretarul Apărării a ordonat ca testul cu rachetă balistică intercontinentală programat săptămâna aceasta să fie amânat", a declarat John Kirby.

Oficialul american a declarat că decizia a fost luată ţinând cont de "tensiunile intense" generate de invazia rusă în Ucraina şi pentru a demonstra că Washingtonul este o "putere nucleară responsabilă".

"Nu este vorba despre un pas înapoi în capacitatea noastră de reacţie, iar acest lucru nu implică nici că vom anula neapărat alte activităţi de rutină destinate asigurării unor capabilităţi nucleare credibile. Aşa cum am mai spus, rămânem încrezători în poziţia noastră strategică, iar abilitatea noastră de a ne apăra ţara, aliaţii şi partenerii rămâne intactă şi pregătită", a subliniat John Kirby.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO