Eveniment

Declaraţii îngrijorătoare despre prognoza de 2.800 de cazuri Covid-19 pe zi în septembrie. Nelu Tătaru: Pot fi mai multe

Declaraţii îngrijorătoare despre prognoza de 2.800 de...

Autor: Laura Buciu

13.08.2020, 13:31 753

Pandemia nu se tranşează în spital, ci în prespital, iar la un moment dat, corpul medical nu va mai putea gestiona situaţia, a avertizat, joi, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, care a spus, despre prognoza INSP de 2.800 de cazuri de COVID-19 pe zi, în septembrie, că poate fi mai rău de atât.

În măsura în care nu vor fi respectate regulile, prognoza de 2.800 de cazuri noi de COVID-19 pe zi poate fi depăşită, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, într-o conferinţă la Academia Română.

„Previziuni pot fi multe, în contextul în care nimeni din ţara asta n-o să respecte nişte reguli şi nu vom încetini acea transmitere comunitară. Putem ajunge şi la mai multe cazuri. Eu sper că toţi am înţeles ce înseamnă acest moment, sper că toţi am înţeles că a fost şi o perioadă în care a fost rătăcire a unora dintre noi, am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideţi să fim serioşi, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală şi puţini dintre noi poate avem şi dintre cei care au decedat”, a spus Tătaru, întrebat despre previziunea cercetărilor INSP.

Tătaru a atras atenţia că la un moment dat corpul medical nu va mai putea gestiona situaţia, din cauza numărului mare de infectări.

„Pandemia nu se tranşează în spital. Pandemia se tranşează în prespital. Atâta timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat. Atâta timp cât nu se respectă nişte reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca şi corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unităţile spitaliceşti. Avem şi noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a mai spus ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO