Eveniment

Declaraţii nesigure ale lui Stolojan în legătură cu situaţia averii sale

Declaraţii nesigure ale lui Stolojan în legătură cu...

Autor: Mediafax

24.04.2013, 17:33 223

Într-o declaraţie pentru gandul.info fostul premier Theodor Stolojan, reclamat de Agenţia Naţională de Integritate la Parchetul General pentru fals în declaraţii, s-a declarat nesigur în privinţa omisiunii de a-şi menţionat acţiunile la Transgaz, pentru ca, într-o a doua declaraţie, la Mediafax, să spună că nu trebuia să declare acele acţiuni.

"Eu cred că le-am declarat. Eu aşa ţin minte că am făcut o anexă în care le-am declarat. O să verific acasă, că am păstrat declaraţiile, şi o să văd", a susţinut europarlamentarul PDL, contactat de "Gândul".

Europarlamentarul susţine că nu a primit nicio înştiinţare şi nici nu a stat de vorbă cu vreun inspector de integritate pe acest subiect.

Pentru Mediafax, Stolojan a spus referitor la sesizarea ANI, că el a raportat corect în declaraţia de avere din mai 2012, arătând că aceasta se referea situaţia de până în 31 decembrie 2011, când încă nu cumpărase acţiuni la Transgaz.

"Eu în aprilie 2012 am cumpărat acţiuni la Transgaz. În mai am făcut declaraţia de avere pentru 2011 şi am declarat acţiunile pe care le-am avut la sfârşitul anului 2011. În mai 2013 voi raporta situaţia de avere la sfârşitul lui 2012, unde vor apărarea şi acţiunile de la Transgaz achiziţionate în aprilie 2012", a explicat Stolojan.

El crede că astfel a raportat "corect".

"Am raportat corect, pentru că declaraţia de avere era până la 31 decembrie 2011. În mai 2013 voi face declaraţia de avere pentru 31 decembrie 2012", a menţionat Stolojan.

Stolojan este acuzat de ANI de fals în declaraţii pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, de către Theodor Dumitru Stolojan, deputat în Parlamentul European", informează ANI într-un comunicat.

Stolojan este acţionar la Transgaz din 13 aprilie 2012. Pe 14 mai 2012, la momentul în care s-au plătit dividendele, europarlamentarul a încasat, pentru 2012, suma de 58.896,23 de lei net.

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals în declaraţii pentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, de către Theodor Dumitru Stolojan, deputat în Parlamentul European", informează ANI într-un comunicat.

Conform, Agenţiei, în urma evaluărilor, s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, de către Theodor Dumitru Stolojan, întrucât nu a menţionat în declaraţiile de avere şi de interese, completate la data de 25.05.2012, acţiunile deţinute la Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale "TRANSGAZ" S.A. Mediaş, a căror valoare la data completării declaraţiilor era de aproximativ 94.000 euro, încălcând astfel prevederile art. 292 din Codul Penal.

ANI afirmă că Stolojan a fost informat la 21.02.2013 despre declanşarea procedurii de evaluare în cazul său.

Stolojan a fost ales europarlamentar la data de 12 iunie 2009.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO