Eveniment

Declaraţii şocante de la ministrul rus de externe Serghei Lavrov: Vestul se pregăteşte de război împotriva Rusiei. Moscova va continua războiul din Ucraina până la „sfârşit”.

Declaraţii şocante de la ministrul rus de externe...

Autor: Gabriel Negreanu

03.03.2022, 14:32 3836

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat joi că, în opinia sa, unii lideri străini se pregătesc de război împotriva Rusiei şi că Moscova va continua operaţiunea militară în Ucraina până la „sfârşit”.

Ministrul rus de Externe nu a oferit dovezi pentru a-şi susţine afirmaţiile făcute într-un interviu acordat televiziunii de stat, la o săptămână după ce Rusia a invadat Ucraina.

Serghei Lavrov a spus că Moscova nu va lăsa Ucraina să păstreze infrastructura care ameninţă Rusia. De asemenea, Moscova nu ar putea tolera ceea ce a spus că este o ameninţare militară din partea Ucrainei, adăugând că este convins că Rusia are dreptate în privinţa Ucrainei.

Oficialii ucraineni au acuzat forţele ruseşti că au lovit zone civile, dar Lavrov a declarat că trupele ruseşti au primit ordine stricte de a folosi arme de înaltă precizie pentru a distruge infrastructura militară.

Fără să ofere dovezi, Lavrov a declarat că Rusia are informaţii potrivit cărora Statele Unite sunt îngrijorate de perspectiva pierderii controlului asupra a ceea ce el a descris ca fiind laboratoare chimice şi biologice din Ucraina şi a acuzat Marea Britanie că a construit baze militare acolo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO