Eveniment

Dedeman a investit 2,5 mil. euro în extinderea magazinului din Brăila

Dedeman a investit 2,5 mil. euro în extinderea...

Autor: Cristi Moga

01.04.2014, 00:05 520
Compania de bricolaj Dedeman, controlată de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, a investit 2,5 mil. euro în extinderea magazinului din Brăila, care va fi redeschis la sfârşitul acestei săptămâni.

Magazinul companiei din Brăila avea o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi şi a fost deschis în 2005. În urma procesului de extindere, suprafaţa magazinului a crescut la 11.500 de metri pătraţi, fiind astfel create spaţii pentru o nouă seră de 1.800 de metri pătraţi, showroom-uri de mobilă şi articole sanitare, precum şi un raion de decoraţiuni.

„Ne-am majorat atât suprafaţa de vânzare, numărul de locuri de parcare, cât şi gama de produse, am modernizat clădirea veche, care acum este foarte eficientă din punct de vedere energetic, mai bine izolată şi iluminată cu tehnologia LED“, spune Dragoş Pavăl, preşedinte şi acţionar majoritar al Dedeman.

Principalii competitori ai Dedeman în Brăila sunt reţelele Praktiker şi Bricostore, companii care în ultimul an şi-au schimbat acţionariatul, iar noii proprietari au planuri să recupereze cota de piaţă pierdută în ultimii ani.

În paralel cu procesul de extindere, Dedeman a început să modernizeze o parte dintre primele magazine deschise, în special în zona Moldovei. În ceea ce priveşte magazinele noi, compania a inaugurat recent o unitate la Sibiu şi vizează alte trei sau patru deschideri până la sfârşitul anului.

Dedeman este cel mai mare jucător din piaţa de bricolaj, cu o cifră de afaceri de 541 mil. euro în 2012.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.04.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO