Eveniment

Deductibilitatea asigurărilor private de sănătate va urca la 650 de euro, conform noilor prevederi din Codul fiscal

Deductibilitatea asigurărilor private de sănătate va...

Autor: Ioana David

14.08.2014, 00:05 1523
Limita până la care asigurările de sănătate vor fi deductibile fiscal ar putea creşte de anul viitor de la 250 de euro la 650 de euro, potrivit propunerilor de modificare a Codului fiscal, ceea ce va relansa competiţia între asigurări şi abonamente pe piaţa privată de sănătate.
 
Astfel, din 2015, suma până la care asigurările private de sănătate vor fi deductibile fiscal va urca la 650 de euro (ce corespunde unei sume lunare plătite de maximum 54 de euro), ceea ce înseamnă că până la acest nivel sunt exonerate de la plata contribuţiilor sociale şi a impozitului pe venit. Propunerea apare într-o notă de prezentare a Codului fiscal rescris consultată de Ziarul Financiar.
 
„Suntem la curent cu această propunere şi o susţinem. Formularea din proiectul noului Cod fiscal clarifică deductibilitatea totală, atât de la impozit, cât şi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale, a asigurărilor de sănătate în limita indicată“, spune Emilia Bunea, CEO al companiei de asigurări de viaţă Metropolitan Life. De asemenea, cumularea celor două plafoane de deductibilitate anterioare (400 de euro pentru pensii facultative şi 250 de euro pentru sănătate) permite angajatului mai multă libertate în a alege combinaţia optimă a acestor două beneficii, adaugă ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO