Eveniment

Delta Dunării începe să resimtă efectele războiului de peste graniţă. Croazierele care aveau în itinerariu şi Ucraina s-au supendat, oamenii sunt mai deschişi să meargă într-o croazieră pe Dunăre către Serbia, în sens opus”

Conform datelor de la Statistică, judeţul Tulcea, pe teritoriul căruia se află Delta Dunării, a primit anul trecutaproape 140.000 de turişti, dintre care 5.900 de străini.

Conform datelor de la Statistică, judeţul Tulcea, pe teritoriul căruia se află Delta Dunării, a primit anul trecutaproape 140.000 de turişti, dintre care 5.900 de străini.

Autor: Miruna Diaconu

13.03.2022, 10:07 310

♦ Operatorii din turism care au afaceri în zonă se tem mai mult de efectele economice care vor precede războiul, iar turiştii vor fi nevoiţi să îşi restrângă bugetele de vacanţă ♦ „În cazul rezervărilor venite din partea străinilor, vedem o stagnare, este poate chiar şi un uşor val de retragere de rezervări, dar nu foarte evident.”

Delta Dunării, una dintre zonele turistice aflate la graniţa cu Ucraina, începe să resimtă uşor efectele războiului. Turismul din Delta Dunării ar putea fi afectat din perspectiva faptului că oamenilor le va fi frică să călătorească în zona care se află atât de aproape de conflictul armat.

Croazierele care plecau de pe teritoriul României şi ajungeau şi în Ucraina au fost suspendate, însă temerea cea mai mare a operatorilor din turism ţine de efectele economice pe care le va avea acest război şi se vor resimţi şi în buzunarele românilor.

Un operator de croaziere din Delta Dunării a fost nevoit să suspende operarea unor curse care plecau de pe teritoriul României şi ajungeau chiar şi în Izmail, Ucraina, ca urmare a izbucnirii conflictului armat din ţara vecină. Românii preferă să aleagă croazierele care pleacă către Serbia, adică în sensul opus conflictului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO