Eveniment

Demisie la ProSport

18.06.2003, 00:00 23



Intreaga echipa a celui mai puternic cotidian de sport din Romania, ProSport, a decis ieri sa-si dea demisia in urma unor neintelegeri cu actionarul principal, trustul de presa elvetia Ringier.



"Astazi, 17 iunie 2003, intreg colectivul ProSport din redactiile Bucuresti si Cluj, in total 108 ziaristi, graficieni, agenti de publicitate, informaticieni, economisti si personal auziliar a demisionat. Decizia a intervenit in urma diferentelor majore de opinie dintre salariati si patronat, reprezentat de trustul Ringier, in privinta urmatoarelor teme: viitorul ziarului, oferta catre cititori si tratamentul acordat angajatilor. Pentru echipa care 6 ani a pornit ProSport de la zero, aceasta hotarare e dureroasa. Ea a fost precedata de numeroase discutii cu reprezentantii patronatului, dar a ramas, din pacate, unica solutie pentru a pastra nivelul de performanta jurnalistica pe care cititorii romani il merita, precum si calitatea cu care colectivul nostru si-a obisnuit publicul. Colaboratorii de prestigiu ai ziarului au luat aceeasi decizie ca si angajatii. Conform codului muncii, echipa isi va indeplini toate obligatiile privind editarea ziarului pe perioada de preaviz", se arata intr-un comunicat semnat de Ovidiu Ioanitoaia, directorul ziarului, si Catalin Tolontan, redactorul sef.



ProSport a fost infiintat in 1997 de catre trustul Media Pro. Atunci, intreaga echipa de la cotidianul Sportul romanesc, condusa Ovidiu Ioanitoaia si Catalin Tolontan a venit la ProSport, cotidian pe care l-au adus rapid in topul presei romanesti.



ProSport este cel de-al treilea ziar din Romania din punct de vedere al audientei, dupa Libertatea si Evenimentul zilei.



La sfarsitul lui decembrie 2002, ProSport a fost cumparat de catre trustul de presa elvetian Ringier intr-una din cele mai mari tranzactii de pe piata romaneasca de media din ultimul deceniu.



Ringier a mai detinut un ziar de sport in Romania, Gazeta sporturilor, cotidian care a fost vandut trustului de presa al omului de afaceri Dan Voiculescu, care mai detine cotidianul Jurnalul National si postul de televiziune Antena 1. In acest moment, pe piata cotidianelor de sport din Romania exista doua ziare - ProSport si Gazeta sporturilor. Cel din urma se situeaza pe locul 5 in topul audientei presei scrise, conform Studiului National de Audienta.



Ringier detine in Romania cotidianul Libertatea, saptamanalul economic Capital, precum si revistele Unica, TV Mania, Lumea femeilor, Bravo, TV Satelit. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO