Eveniment

Demisii pe bandă rulantă în PSD: Mircea Drăghici a demisionat din funcţia de trezorier al social-democraţilor

Demisii pe bandă rulantă în PSD: Mircea Drăghici a...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

05.06.2019, 15:31 30902

Mircea Drăghici şi-a dat demisia din funcţia de trezorier al PSD, a anunţat preşedintele interimar al partidului, Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional (BPN) al formaţiunii.

„Am luat act de demisia trezorierului partidului”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri, la Parlament.

În BPN al PSD a fost numit purtător de cuvânt al partidului Mihai Fifor.

Mircea Drăghici a fost coordonatorul de campanie al PSD pentru alegerile europarlamentare.

Social-democratul a fost propus de PSD ca ministru al Transporturilor, însă în luna februarie şi-a retras candidatura, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

Mircea Drăghici a fost pus sub urmărire penală în 2 aprilie de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil. Acesta este acuzat că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

Ulterior, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins, urmărirea penală faţă de Mircea Drăghici, trezorier PSD, cu privire la o altă infracţiune de delapidare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO