Eveniment

​Dent Estet ajunge la 14 clinici dentare după preluarea unui pachet de 60% din acţiunile unui jucător din Oradea

​Dent Estet ajunge la 14 clinici dentare după...

Autor: Georgiana Mihalache

15.11.2021, 13:31 154

Dent Estet, cel mai mare jucător din piaţa stomatologicălocală, parte din grupul MedLife, a preluat pachetul majoritar de 60% din acţiunile Oradent, o clinicădentarădin Oradea, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Dent Estet intră astfel pe piaţa din Oradea şi ajunge la un număr de 14 clinici în reţea. În total, Dent Estet este prezent în şapte oraşe din ţară.

Oradent este fondata în 2018 de medicul stomatolog Cosmin Costea, şi a generat o cifra de afaceri de 3,1 milioane lei în 2020, triplă faţăde anul anterior, din datele de la Finanţe, referitoare la compania Costea Digital Dental.

„Oradea joacă un rol important in strategia de dezvoltare a Grupului MedLife şi ne bucurăm că, prin achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni al clinicii Oradent by Dr. Costea, ne respectăm angajamentul de a extinde serviciile stomatologice de excelenţă în beneficiul românilor din toate regiunile ţării.”, a spus Mihai Marcu, preşedinte si CEO MedLife Group.

Este a treia achiziţie a grupului Dent Estet în numai un an, după clinicile Krondent (Braşov) şi Stomestet (Cluj-Napoca). DENT ESTET ajunge, astfel, la un portofoliu de 14 clinici în şapte oraşe importante din ţară: Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Braşov, Ploieşti, Cluj-Napoca şi Oradea.

Reţeaua de clinici stomatologice Dent Estet, parte a grupului Medlife, a încheiat primele şase luni din 2021 cu o cifră de afaceri de 46 de milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de primul semestru al anului 2020, potrivit unui raport publicat la Bursă.

Divizia de stomatologie a adus 6,8% din businessul total al grupului MedLife în primele nouă luni din 2021, adică peste 70,4 mil. lei, potrivit raportului companiei la T3/2021. Faţă de T3/2020, divizia de stomatologie a crescut cu 68% în primele nouă luni din 2021.

Bazele Dent Estet au fost puse în anul 1999 de medicul stomatolog Oana Taban, fondatoarea şi acţionara companiei. În 2008 compania a intrat şi pe nişa clinicilor dentare pentru copii, iar în 2016 pachetul majoritar de 60% a fost preluat de MedLife

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO