Eveniment

Deputaţii PSD Marius Bota şi Gabriel Petrea, dar şi fostul membru PSD Mihăiţă Găină au votat moţiunea

Deputaţii PSD Marius Bota şi Gabriel Petrea, dar şi...

Autor: Diana Grigore

10.10.2019, 13:34 19464

Deputatul PSD Marius Bota şi deputatul Mihăiţă Găină, fost membru PSD, au votat, la vedere, moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului. Totodată, parlamentarii din grupul minorităţilor, inclusiv liderul grupului, Varujan Pambuccian, au introdus bile în urnele de vot.

Deputatul PSD Marius Bota şi fostul deputat PSD Mihăiţă Găină au fost printre cei patru semnatari PSD ai moţiunii de cenzură.

Totodată, Gabriel Petrea, liderul TSD şi fost ministru, a votat moţiunea de cenzură. El a fost aplaudat de parlamentarii Opoziţiei şi huiduit de cei ai PSD.

De asemenea, moţiunea de cenzură a fost votată şi de deputaţi aparţinând grupului minorităţilor naţionale, inclusiv de liderul grupului Varujan Pambuccian.

Senatorul Emanoil Savin, semnatar al moţiunii de cenzură, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu va fi prezent pentru a vota documentul în Parlament. Fostul senator PSD a spus că nu a fost convins de cele patru partide iniţiatoare ale moţiunii şi părerile divergente ale liderilor acestora.

Parlamentarii votează, la ora transmiterii acestei ştiri, moţiunea de cenzură.

Reprezentanţii Puterii şi Opoziţiei s-au poziţionat în preajma pupitrului de unde se citeşte lista parlamentarilor pentru ca senatorii şi deputaţii să voteze.

Printre cei care asistă lângă pupitru se numără Daniel Constantin (ProRomânia), Lia Olguţa Vasilescu (PSD), Florin Roman (PNL) şi Robert Turcescu (PMP).

În sala de şedinţă se află şi liderul PNL, Ludovic Orban, care a fost invitat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să meargă în zona rezervată invitaţilor.

La vot asistă şi premierul Viorica Dăncilă, care este înconjurată de parlamentari PSD şi membri ai Executivului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO