Eveniment

Deputatul Liana Dumitrescu a murit. Părinţii acuză medicii Spitalului Elias că au refuzat externarea pacientei pentru a fi tratată în străinătate

Deputatul Liana Dumitrescu a murit în urma unui stop cardiac. Părinţii acuză medii Spitalului Elias că au refuzat externarea pacientei pentru a fi tratată în străinătate

Autor: Mediafax

27.01.2011, 10:42 84

Deputatul Liana Dumitrescu a încetat din viaţă,joi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă "Elias" din Bucureşti,potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

Pacienta a făcut stop cardiac la ora 8.45, iarmedicii au încercat să o resusciteze timp de 46 de minute, fără cainima să repornească, a comunicat Spitalul Elias. Decesul a avutloc în jurul orei 9.30, potrivit surselor citate.

Deputatul Liana Dumitrescu a avut oboală cerebrală rară, cu evoluţie fulminantă subtratament, ceea ce a făcut imposibil transferul în altă clinică, adeclarat, miercuri, managerul Spitalului Elias.

"Este vorba de o boală acută mai rară. Tot ceea ce s-a făcut înSpitalul Elias este în conformitate cu ghidurile internaţionale. Amfăcut şi facem un efort enorm pentru viaţa acestei tinere. A fostconsultată de mai multe echipe de specialişti, iar analizele s-aufăcut atât în ţară, cât şi în străinătate", a spus managerulSpitalului Elias, profesorul Doina Dimulescu, într-o conferinţă depresă.

Potrivit acesteia, deputatul Liana Dumitrescu aprimit tratament imediat după internarea ei în Spitalul Elias, în18 ianuarie, dar boala a avut o evoluţie extrem de gravă.

Procurorii Parchetului instanţei supreme vor face verificări încazul morţii Lianei Dumitrescu, după ce părinţiiacesteia au făcut plângere penală împotriva medicilor de laSpitalul Elias, acuzându-i că ar fi refuzat externarea pacienteipentru a putea fi dusă la tratament în străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO