Eveniment

Deputatul liberal Eugen Nicolăescu, în linie dreaptă pentru funcţia de viceguvernator al BNR

Eugen Nicolăescu a fost ministru al sănătăţii. Mediafax Foto

Eugen Nicolăescu a fost ministru al sănătăţii. Mediafax Foto

17.05.2017, 00:02 240

Eugen Nicolăescu, deputat liberal, a fost avizat favorabil de comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru funcţia de viceguvernator al BNR, în locul lui Bogdan Olteanu, fost membru PNL, implicat într-un dosar de mită, care şi-a dat demisia din această funcţie anul trecut.

Partidele trimit iarăşi în boardul BNR un om politic, trecut prin diverse funcţii, inclusiv cea de ministru al sănătăţii, cu toate că o astfel de poziţie cere o pregătire şi expertiză în politici monetare şi financiar- bancare.

Anterior, PNL a trimis în boardul BNR tot un om politic, Bogdan Olteanu, avocat de profesie, care în cele din urmă a trebuit să plece fiind anchetat într-un caz de luare de mită.

Eugen Nicolăescu este unul dintre cei mai vechi membri PNL, iar din 2015 este vicepreşedinte la nivel naţional. Între 2012 şi 2016 a fost  vicepreşedinte al organizaţiei PNL Sector 3 Bucureşti. El a ocupat şi funcţia de ministru al sănătăţii, între 2012 şi 2014, poziţie din care a demisionat.

Eugen Nicolăescu, 62 de ani, este de profesie economist. El a terminat Facultatea de Comerţ din cadrul ASE Bucureşti în 1982 şi este expert contabil şi auditor financiar.

Consiliul de administraţie al BNR este alcătuit din nouă membri numiţi de Parlamentul României, pe o perioadă de cinci ani. Preşedintele Consiliului de administraţie este guvernatorul Băncii Naţionale a României, funcţie ocupată în prezent de Mugur Isărescu. Nicolăescu urmează să fie avizat de plenul Camerei Deputaţilor şi al Senatului. Din Consiliul BNR mai fac parte Mugur Isărescu (guvernator), Florin Georgescu (prim-viceguvernator), Liviu Voinea (guvernator) şi Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina şi Ágnes Nagy. BNR are ca obiectiv central asigurarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor. Banca sprijină politica economică generală a statului, fără a prejudicia îndeplinirea obiectivului său fundamental, se arată în statutul său.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO