Eveniment

Deşi o criză economică se conturează la orizont, PSD nu se dezminte: Deputaţii vor vota împotriva OUG care amână dublarea alocaţiilor până la 1 august

Deşi o criză economică se conturează la orizont, PSD...

Autor: Gabriel Pecheanu

03.06.2020, 10:29 187

PSD a anunţat, miercuri, că deputaţii formaţiunii vor vota împotriva ordonanţei de urgenţă prin care guvernul Orban a amânat până la 1 august dublarea alocaţiilor. ” Mai puţini bani în buzunarul clientei PNL şi mai mulţi bani în buzunarele copiilor din România”, transmit social-democraţii.

”PSD va vota creşterea imediată a alocaţiilor pentru copii. Parlamentarii PSD vor respinge astăzi (miercuri - n.r.) în Camera Deputaţilor ordonanţa de urgenţă prin care guvernul Orban a amânat până la 1 august dublarea alocaţiilor. Copiii nu au nicio vină! Drepturile lor legale trebuie respectate şi acordate, aşa cum spune legea, nu tergiversate politic, pentru interesele cinic-electorale ale PNL. De aceea PSD va respinge categoric amânarea dublării alocaţiilor de către un guvern liberal sfidător care a refuzat să aloce resursele cuvenite”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Social-democraţii susţin că există fondurile necesare pentru dublarea alocaţiilor copiilor.

”Bani sunt! Dublarea alocaţiilor copiilor nu va fi o povară, cum încearcă să inducă PNL în opinia publică, ci un stimul economic! Banii în plus vor fi cheltuiţi pe bunuri şi servicii necesare copiilor, vor determina, cu certitudine, creşterea consumului şi, pe cale de consecinţă, a producţiei, şi se vor reîntoarce la stat prin venituri mai consistente din taxe şi impozite. Vor contribui astfel la repornirea economiei ţării, grav afectată de criza COVID-19 şi de lipsa măsurilor de sprijin coerent şi consistent din partea guvernului PNL. Mai puţini bani în buzunarul clientei PNL şi mai mulţi bani în buzunarele copiilor din România”, se mai arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO