Eveniment

Destinaţii de city-break: cum arată centrele marilor oraşe din ţară cu două săptămâni înainte de Crăciun. Galerie FOTO

Bucureşti

Vedeţi cum arată centrele marilor oraşe din ţară cu două săptămâni înainte de Crăciun. Galerie FOTO

Autor: Cristi Moga

08.12.2014, 16:16 967
În mod normal, cel mai frumos Crăciun se sărbătoreşte acasă, dar pentru cei care vor să intre mai repede în atmosfera mini-vacanţei de iarnă un city-break de câteva zile în Braşov, Sibiu sau Arad poate fi o alegere inspirată.
 
De la începutul lunii, zonele centrale ale oraşelor au căpătat o imagine nouă, fiind împodobite cu brazi şi mii de luminiţe, în funcţie de posibilităţile financiare ale primăriilor şi de bunul gust al celor din administraţie. În plus, dinspre tonetele de lemn răzbat mirosuri de colăcei şi vin fiert, iar oamenii parcă sunt mai puţin încruntaţi ca de obicei.
 
Chiar şi Bucureştiul arată altfel în aceste zile. După ce a trecut nebunia aprinderii luminiţelor, eveniment care a blocat traficul în centrul oraşului pentru mai multe seri la rând, Bucureştiul s-a lăsat mai uşor admirat.
 
Totuşi, ca destinaţie turistică, Bucureştiul este de evitat în timpul săptămânii, cel puţin până la intrarea în vacanţă. Apoi, Cişmigiul, Piaţa Universităţii, centrul istoric sau mallurile pot fi locuri bune de hoinărit.
 
Un argument în plus pentru intrarea în atmosfera sărbătorilor? Meteorologii au emis astăzi un cod de ninsoare pentru majoritatea judeţelor ţării, astfel că numărul de turişti ar putea fi suplimentat şi de câţiva oameni de zăpadă. :)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO