Eveniment

Dezastru economic pentru Rusia: Zara se alătură listei uriaşe de multinaţionale care au părăsit Rusia şi anunţă că închide toate cele 502 magazine din ţară şi opreşte producţia. 9.000 de angajaţi ruşi vor fi afectaţi

Dezastru economic pentru Rusia: Zara se alătură listei...

Autor: Ştefan Stan

05.03.2022, 13:50 3529

Retailerul spaniol de modă Inditex, proprietarul Zara, a întrerupt activitatea comercială în Rusia, închizând cele 502 magazine ale sale şi oprind vânzările online, a anunţat sâmbătă compania într-un comunicat.

Proprietarul Zara urmează unora dintre cele mai mari branduri occidentale care şi-au suspendat operaţiunile în Rusia, inclusiv principalul său rival H&M, în urma invaziei din Ucraina şi a impunerii de sancţiuni economice.

"În circumstanţele actuale, Inditex nu poate garanta continuitatea operaţiunilor şi a condiţiilor comerciale în Federaţia Rusă şi îşi suspendă temporar activitatea", a precizat cea mai mare companie de modă din lume.

Rusia reprezintă aproximativ 8,5% din profitul brut global al grupului şi toate magazinele Inditex funcţionează pe bază de închiriere, a precizat Inditex. "Investiţia nu este relevantă din punct de vedere financiar".

Inditex a precizat că va oferi forţei sale de muncă de peste 9.000 de persoane un plan special de sprijin, fără a oferi detalii. Grupul spusese că cele 79 de magazine ale sale din Ucraina au fost deja închise temporar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO