Dezastru. România importă de 8,5 ori mai multă carne de porc decât exportă. Ministrul agriculturii: „Importăm undeva la 40-45% din consumul de carne de porc“

19 apr 2018 Autor: Roana Rotaru

Ministrul agriculturii Petre Daea afirmă că aproape 45% din consumul de carne de proc din ţară este asigurat din import, pentru că fermele româneşti nu au suficienţi porci pentru a hrăni populaţia. În 2017, România a importat carne de porc în valoare de 475 mil. euro şi a exportat de 8,5 ori mai puţin, de circa 56 mil. euro, potrivit datelor Eurostat. Astfel, deficitul comercial din piaţa cărnii de porc a ajuns la 419 mil. euro în 2017, potrivit calculelor ZF. După valoarea importurilor de carne de porc din 2017, principalele ţări din care România importă carne de porc sunt Germania, Spania, Ungaria, Olanda şi Polonia, potrivit sursei citate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.04.2018

 
Cuvinte cheie:
carne
, porc
, consum
, import
, ministrul agriculturii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide