Eveniment

Dezastru pentru sportul românesc: România a fost exclusă oficial de la Cupa Mondială de rugby. Decizia ar putea însemna falimentul federaţiei, pentru că vine alături de o amendă de 100.000 de lire sterline

Dezastru pentru sportul românesc: România a fost...

Autor: Octavian Vasilescu

07.06.2018, 13:50 474

Apelul formulat de Federaţia Română de Rugby în privinţa deciziei prin care "Stejarii" au fost excluşi de la Cupa Mondială a fost respins. World Rugby a menţinut decizia iniţială, emisă de Comisia de Soluţionare a Disputelor pe 15 mai.

Din informaţiile ProSport, această sentinţă poate însemna falimentul federaţiei, deoarece pe lângă excluderea de la turneul final, forul intern mai are de achitat o amendă de 100.000 de lire sterline.

România a fost descalificată pentru că a folosit un jucător neeligibil, Sione Fakaosilea originar din Tonga, în opt partide din preliminariile Cupei Mondiale. Pentru fiecare meci în care a jucat, prima reprezentativă a primit o penalizare de cinci puncte.

După decizia iniţială, ProSport a discutat cu om important din rugby-ul românesc. Federaţia Română de Rugby nu mai are bani, iar această decizie poate însemna falimentul federaţiei, din două motive:

1. Banii care ar fi urmat să ajungă în conturi din partea IRB pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019 nu vor mai ajunge în România.

2. Amenda uriaşă pentru rugby-ul românesc, 100.000 de lire sterline.

România, Belgia şi Spania sunt naţionalele depunctate cu câte cinci puncte în clasament, pentru folosirea jucătorilor neeligibili. În urma acestei decizii, Rusia e sigură de prezenţa la Cupa Mondială 2019 din Japonia, deoarece urmează să ocupe locul lăsat liber de "Stejari".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO