Eveniment

Dezastrul din infrastructură începe să fie penalizat? Document PSD despre autostrada Bucureşti-Braşov. Sancţiuni de milioane de euro pentru întârzieri

Dezastrul din infrastructură începe să fie penalizat?...

Autor: Ionel Dancu

01.09.2018, 13:37 1748

"Operare Bucureşti- Ploieşti. Construcţie + operare Ploieşti - Braşov. Termen de execuţie 4 ani. 100 mil. euro bonus pentru fiecare an de recepţie a lucrării în avans. 100 mil. euro penalităţi pentru fiecare an de întârziere. Conexiunea capitalei cu Transilvania prin traversarea Carpaţilor. Locuri de muncă atât pe durata lucrărilor de execuţie, cât şi după intrarea în operare. Eficientizarea traficului, reducerea poluării, reducerea consumului de combustibil, reducerea timpului, creşterea siguranţei în transportul de călători şi mărfuri. Creşterea numărului de turişti şi a investiţiilor", se arată în documentul PSD.

Autostrada spre munte a fost promisă, după 1990, de către toate Guvernele. Până acum nu s-a realizat.

O altă autostradă la care se face referire în document este cea a Sudului.

„Autostrada Sudului” (550 km), asigură conexiunea între Bucureşti şi graniţele de sud cu Bulgaria (prin trecerea peste podul de la Calafat), respectiv Serbia, prin Drobeta Turnu Severin şi vestul Europei, prin Lugoj, traversând zona istorică a Olteniei. Racordarea la reţeaua de drumuri şi zone cu potenţial economic încă nevalorificat. Tranzitarea de zone turistice precum Defileul Dunării şi Parcul Naţional Domogled din Munţii Cernei, precum şi de zone de interes balnear. Eficientizarea traficului, reducerea poluării, reducerea consumului de combustibil, reducerea timpului petrecut în trafic, creşterea siguranţei în transportul de călători şi mărfuri Locuri de muncă atât pe durata lucrărilor de execuţie, cât şi după intrarea în operare. Creşterea numărului de turişti şi a investiţiilor. Se creează cea mai scurtă cale de transport rutier şi naval între Asia şi Europa de Vest", se arată în document, la capitolul Infrastructură.

La acelaşi capitol este prevăzută şi realizarea Aeroportului Bucureşti Sud, cu cel puţin două terminale, atât pentru pasageri, cât şi pentru mărfuri pe o suprafaţă de minim 400 ha.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO