Eveniment

Dezastrul din sănătate: 300 de decese ieri în România, record de la debutul pandemiei de COVID-19

Dezastrul din sănătate: 300 de decese ieri în...

Autor: Mirabela Tiron

07.10.2021, 00:07 774

România a sărit ieri pragul de 300 de decese în rândul pacienţilor infectaţi cu COVID-19 şi a înregistrat aproape 15.000 de cazuri noi de pacienţi infectaţi, arată datele de la Grupul de Comunicare Strategică. În urmă cu o lună se înregistrau doar 11 decese şi 1.200 de cazuri noi de COVID-19, cifre ce plasau România în zona verde. Forţa cu care a lovit valul 4 însă a pus presiune pe spitalele publice, care se confruntă în continuare, la fel ca la debutul pandemiei, cu lipsa de medicamente, cu prea puţine paturi la secţia ATI şi organizare deficitară.

Mai mult, incidenţa a cresut brusc, de la sub 1 la mie la început de septembrie, la 11,3 în Ilfov, 10,9 în Bucureşti, 8,9 în Timiş şi peste 6 în Cluj şI Dolj. Deşi numărul de infectări noi şi decese a crescut rapid autorităţile au întârziat să ia măsuri. La situaţia dramatică din spitale soluţia găsită de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, este suspendarea timp de o lună a operaţiilor care nu sunt urgenţe.

Cifrele arată situaţia dramatică din spitale, Dacă pe 5 septembrie erau raportate doar 11 decese, în 20 septembrie s-a depăşit pragul de 100 de decese iar acum raportările arată o triplare. Nivelul de infectare continuă să crească în lipsa de măsuri clare, ceea ce va pune o presiune şi mai mare pe spitalele publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO