Eveniment

Dezastrul pentru economia rusă continuă: Comisia Europeană a pregătit un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi Belarusului. Trei mari bănci din Belarus sunt eliminate din SWIFT, iar în Rusia şi mai mulţi oligarhi şi politicieni au trecut pe lista neagră a UE

Dezastrul pentru economia rusă continuă: Comisia...

Autor: Ştefan Stan

08.03.2022, 16:13 2259

Comisia Europeană a pregătit un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi Belarusului din cauza invaziei din Ucraina, care va lovi alţi oligarhi şi politicieni ruşi şi trei bănci din Belarus, au declarat marţi trei surse pentru Reuters.

Proiectul de sancţiuni a fost adoptat de executivul UE marţi dimineaţă şi va fi discutat de ambasadorii UE în cadrul unei reuniuni de astăzi.

Proiectul de pachet va interzice trei bănci belaruse din sistemul bancar SWIFT şi va adăuga mai mulţi oligarhi şi legislatori ruşi pe lista neagră a UE, au declarat sursele pentru Reuters.

Pachetul interzice, de asemenea, exporturile din UE de echipamente navale şi software către Rusia şi oferă îndrumări privind monitorizarea criptomonedelor pentru a evita utilizarea lor pentru a eluda sancţiunile UE, au precizat sursele.

Moscova descrie acţiunile sale în Ucraina ca fiind o "operaţiune specială" pentru a-şi dezarma vecinul şi pentru a aresta lideri pe care îi numeşte "neonazişti". Ucraina şi aliaţii săi occidentali consideră că acesta este un pretext nefondat pentru o invazie menită să cucerească o ţară de 44 de milioane de locuitori. 

Diplomaţii UE au aprobat până acum sancţiunile propuse de Comisia Europeană împotriva Rusiei şi Belarusului fără nicio modificare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO