Eveniment

Dezinteresul pentru vaccinare al românilor trimite dozele în alte ţări: România a donat şi vândut peste 3 milioane de doze de vaccin

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Autor: Georgiana Mihalache

24.08.2021, 00:05 1319

Cele mai multe doze – peste 2,1 milioane – au fost donate ca ajutor umanitar unor ţări precum Republica Moldova, Serbia, Ucraina, dar şi Coreea de Sud, potrivit celui mai recent anunţ al autorităţilor Cele mai multe doze au fost trimise din vaccinul AstraZeneca, în lipsa interesului românilor pentru vaccinare.

România a trimis până acum către alte state 3,3 milioane de doze care i-au revenit în urma contractelor cu producătorii, în contextul în care centrele de vaccinare stau mai mult goale, din lipsa apetitului românilor pentru imunizare.

Din cele mai bine de 3 milioane de doze trimise, doar 1,1 au fost vândute către Danemarca, la finalul lunii iunie. Acordul dintre cele două ţări a vizat cumpărarea de către guvernul danez a dozelor de vaccin de la Pfizer pe care România nu le folosea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO