Eveniment

Dezvoltatorii imobiliari câştigă un litigiu cu ANAF privind TVA

Dezvoltatorii imobiliari câştigă un litigiu cu ANAF privind TVA

Mediafax Foto

Autor: Mediafax

04.12.2012, 00:00 204

Dezvoltatorii imobiliari ar putea să recupereze sumele plătite la bugetul de stat sub formă de TVA aferente demolării construcţiilor în vederea construirii de proiecte imobiliare, Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) admiţând deja această posibilitate în cazul companiei Gran Via Moineşti.


"Curtea Europeană de Justiţie a confirmat interpretarea prevederilor legale descrisă de consultanţii fiscali ai PwC România şi avocaţii Pachiu şi Asociaţii în cazul Gran Via Moineşti împotriva Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Decizia se referă la dreptul companiei de a deduce TVA pentru achiziţia de terenuri şi clădiri şi de a nu ajusta această deducere în cazul demolării clădirilor achiziţionate dacă dezafectarea se face pentru a construi noi imobile în care se vor desfăşura operaţiuni taxabile. Aceasta este prima decizie având ca obiect un litigiu privind TVA înaintat de către o societate din România în faţa CEJ", a anunţat PwC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO