Eveniment

Diaspora rusească se face auzită: proteste într-o ţară cândva prietenoasă cu Putin

Diaspora rusească se face auzită: proteste într-o ţară cândva prietenoasă cu Putin

Autor: Daniel Contescu

02.10.2022, 09:33 1914

O demonstraţie de protest împotriva anexării de către Rusia celor patru teritorii ucrainene aflate sub controlul Moscovei a avut loc sâmbătă seară în centrul Belgradului. 

„Pace Ucrainei - libertate Rusiei”, „Putin, mâinile departe de Ucraina” şi „Putin nu este un frate, Putin este război”, scria pe câteva pancarte şi bannere afişate de manifestanţii care au răspuns la un apel al organizaţiei „Ruşi, ucraineni, bieloruşi şi sârbi împreună împotriva războiului”.

În ultimele zile, această mişcare a organizat un protest similar împotriva mobilizării militare parţiale ordonate de preşedintele rus Vladimir Putin.

Aceste mitinguri sunt animate, în mare măsură, de numeroşii cetăţeni ruşi care s-au mutat în Belgrad, pentru a-şi putea continua munca fără probleme sau pentru a evita să fie recrutaţi pentru a merge pe front.

În trecut, pe străzile capitalei sârbe erau demonstraţii pro-Putin, odinioară, mai exact la câteva zile după invazia începută de Putin pe 24 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO