Retenţia şi motivarea angajaţilor, dar şi atragerea specialiştilor români din străinătate se numără printre principalele preocupări ale angajatorilor, care nu ştiu ce soluţii să mai găsească la criza de candidaţi de pe piaţa muncii.
„Anul trecut am angajat 1.000 de oameni, am înlocuit de două ori sau de trei ori oameni care au plecat. Cea mai mare preocupare a noastră în acest moment este să creştem retenţia angajaţilor din cadrul grupului“, a spus Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor şi CEO al lanţului de restaurante City Grill, care are peste 1.300 de angajaţi.
El a fost prezent ieri la un eveniment organizat la Bucureşti de ARAMT, asociaţia agenţilor de muncă temporară din România.
„Peste 3 milioane de români au părăsit ţara în ultimul deceniu şi se pare că noi, antreprenorii, suntem singuri în faţa acestui război al depopulării. Este dificil să convingi un român care trăieşte în Madrid cu 1.500 de euro pe lună, care merge cu metroul de acolo şi are asigurare de sănătate, să se întoarcă în ţară, să stea în Rahova şi să câştige poate mai puţin. Cred că mărirea salariilor ne va duce în situaţia în care să putem atrage românii de valoare înapoi în ţară“, a mai spus Daniel Mischie. El a amintit de faptul că lanţul de restaurante pe care îl conduce a făcut o şcoală care să îi pregătească pe viitorii angajaţi, aceasta fiind o modalitate de pregătire a oamenilor şi totodată de a creşte retenţia lor.