Eveniment

Din nou în stare de urgenţă: Rata de incidenţă a Cehiei ajunge la 300 de infecţii per suta de mii de locuitori, fiind depăşită la nivel european doar de Spania

Din nou în stare de urgenţă: Rata de incidenţă a...

Autor: Eduard Ivanovici

05.10.2020, 15:55 26486

Republica Cehă este din nou sub stare de urgenţă după ce autorităţile au înregistrat aproape 18.000 de cazuri în ultima săptămână, scrie Deutsche Welle.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a declarat că rata de incidenţă din Cehia ajunge la 303,3 infecţii per 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni. Doar Spania (319,3) a raportat o rată mai mare în aceeaşi perioadă.

Frontierele ţării vor rămâne deschise, însă numărul adunărilor sociale se limitează la 10 oameni în interior şi la 20 de oameni în exterior, iar evenimentele sportive trebuie organizate cu porţile închise. Germania şi-a avertizat deja cetăţenii cu privire la riscurile unei călătorii în Republica Cehă.

Luni, autorităţile franceze au introdus o nouă serie de restricţii în Paris, capitala intrând într-o stare maximă de alertă. În timp ce restaurantele vor rămâne deschise sub noile măsuri de distanţare socială, barurile şi cafenelele vor fi închise pentru cel puţin 15 zile, potrivit agenţiei de ştiri AFP.

În Regatul Unit, Departamentul pentru Muncă şi Pensii a iniţiat un nou program de susţinere a persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei, schema fiind sprijinită de o investiţie de 238 de milioane de lire. Cel mai probabil, programul va înlocui planul anterior al guvernului britanic, care expiră pe 31 octombrie.

În România, rata de incidenţă din ultimele 14 zile este de 109,6 cazuri raportate la 100.000 locuitori, conform ECDC.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO