Eveniment

Dinel Nuţu, fost Staicu, adus la Direcţia Cercetări Penale din Bucureşti

Autor: Mediafax

30.04.2011, 11:00 69

Dinel Nuţu, fost Staicu, condamnat definitiv la şapte ani dedetenţie pentru fraudă şi arestat săptămâna trecută în Ungaria, afost adus, sâmbătă, în Bucureşti, fiind încarcerat deocamdată laDirecţia Cercetări Penale, informează surse oficiale dinPoliţie.

Nuţu a fost prins în seara de 19 aprilie, în localitatea Makodin Ungaria.

Pe numele lui era emis un mandat european de arestare, el fiindcondamnat la şapte ani închisoare pentru complicitate la abuz înserviciu prin îngrădirea unor drepturi şi abuz în serviciu contraintereselor publice, în ce legătură cu activitatea BănciiInternaţionale a Religiilor.

Ministerul Justiţiei informa că Judecătoria Sectorului 4Bucureşti a emis, la data de 6 aprilie 2011, un mandat european dearestare pentru executarea pedepsei de şapte ani închisoare,dispusă prin sentinţa penală 1240/15 iunie 2010 a JudecătorieiSectorului 4, definitivă prin decizia penală 741/4.04.2011 a Curţiide Apel Bucureşti.

Pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti se află un altdosar în care Dinel Nuţu (fost Staicu) este judecat pentruasocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În 4 aprilie, Dinel Staicu a fost condamnat definitiv la şapteani de închisoare în dosarul privind fraudarea BănciiInternaţionale a Religiilor. Omul de afaceri a fost de negăsit,astfel că instanţa de executare a pedepsei l-a dat în urmărirenaţională, pe vechiul nume.

Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal de la 1 aprilie,când omul de afaceri şi-a ridicat noua carte de identitate, însăautorităţile au fost informate de această schimbare miercuri, 6aprilie, după ce, la cererea jurnaliştilor, au cerut informaţii dela Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date.Citiţi maimult despre arestarea lui Dinel Staicu pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO