Dinu Bumbăcea, partener Deloitte România: Şase din zece joburi din România ar putea fi afectate de robotizare şi automatizare

20 mar 2018 Autor: Roxana Rosu

Dinu Bumbăcea: „Dacă revoluţiile industriale precedente au produs schimbări pe durata mai multor generaţii, economia digitală produce efecte semnificative pe durate mult mai reduse”.

♦ Directorii nu sunt încrezători că organizaţiile lor dispun de talente care să le asigure succesul în era Industry 4.0.

Executivii şi liderii agenţiilor guver­namen­tale din întreaga lume sunt neîn­cre­zători în capacitatea companiilor lor de a îm­brăţişa oportunităţile oferite de cea de a patra revoluţie industrială (Industry 4.0), potrivit unui raport realizat de Deloitte la nivel global.

„Ca urmare a dezvoltării conceptului de e-gu­­vernare, robotizării şi automatizării în sectoarele industriale şi transferului serviciilor din zona tradiţională către zona digitală, estimăm că aproximativ 60% din locurile de muncă existente în România ar putea fi afectate de economia digitală. Dacă revoluţiile industriale precedente au produs schimbări pe durata mai multor generaţii, economia digitală produce efecte semnificative pe durate mult mai reduse. Este o perioadă care oferă oportunităţi, dar care implică şi riscuri”, a spus Dinu Bumbăcea, partener coordonator consultanţă la Deloitte România. Industry 4.0 este rezultatul intersectării tehnologiei tradiţionale cu digital analytics, inteligenţa  artificială şi internetul tuturor lucrurilor (IoT). Deloitte a intervievat  1.600 de executivi de top din 19 ţări pentru a afla cât de pregătiţi sunt aceştia să profite de avantajele oferite de Industry 4.0, în beneficiul clienţilor, al angajaţilor sau al comunităţii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Dinu Bumbăcea
, Deloitte România
, joburi
, robotizare
, automatizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide