Eveniment

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti: 75 de persoane din centre de îngrijire şi asistenţă au fost depistate cu COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti: 75 de...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

25.05.2020, 16:22 121

Un număr de 75 de persoane care lucrează sau beneficiază de serviciile centrelor rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă pentru persoane dependente au COVID-19, din cauză că personalul nu a respectat măsurile de protecţie, anunţă, luni, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

„Nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar şi administrativ, toate masurile care să previna apariţia sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecţiei terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spaţii special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)”, anunţă DSP Bucureşti, referitor la cele 75 de cazuri confirmate.

În acest context, au fost recomandate mai multe măsuri.

„1. Respectarea, în continuare, a măsurii de limitare a internărilor precum şi interzicerea vizitelor apartinatorilor; 2. Supravegherea zilnica, clinica şi epidemiologica, atât a beneficiarilor din cămin cât şi a personalului, cu monitorizarea temperaturii şi a simptomtologiei, cu anunţarea telefonica imediata la DSPMB, cu repetarea exsudatelor nazale şi faringiene la apariţia simptomelor; 3. Cohortarea, după testare, a suspecţilor în saloane/dormitoare şi izolarea lor, până la aflarea rezultatului, când se vă acţionă conform metodologiei; 4. Intensificarea masurilor de curăţenie şi dezinfecţie precum şi efectuarea curăţeniei terminale/dezinfecţiei terminale, inclusiv prin nebulizare, atât în saloane/dormitoare cât şi în spatiile comune; 5. Reinstruirea personalului cu privire la obligativitatea purtării echipamentului de protecţie; 6. Actualizarea procedurilor specifice, în conformitate cu metodologia supravegherii infecţiei cu COVID-19”, precizează sursa citată.

Pentru neinstituirea şi neaplicarea de către personalul medico-sanitar şi administrativ a măsurilor care să prevină apariţia sau răspândirea de boli transmisibile, a fost aplicata amenda contravenţională, persoanei responsabile, conf prevederilor HG nr. 857/2011, în valoare de 20.000 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO