Eveniment

Director Ministerul Economiei: Trebuie redeschise unele mine închise

Director Ministerul Economiei: Trebuie redeschise unele...

Autor: Carol Dan

11.04.2014, 00:00 293

"Am închis 550 de mine în ultimii ani, din cauza ineficienţelor economice şi tehnologiilor învechite, dar tehnologiile au avansat. Sunt mulţi care vor să investească în acest domeniu. Noua lege a minelor va prevede şi redeschiderea unor mine. Credem că noua lege trebuie aprobată în regim de urgenţă, pentru că multe resurse ale României sunt în mine închise, halde de steril şi iazuri de decantare", a spus Găman într-o conferinţă de profil.

El a adăugat că în noua lege a minelor vor fi definite o serie de "resurse strategice", fără să le enumere, dar care vor avea un "anumit" regim de exploatare şi valorificare.

"Încercăm să corectăm ce în 11 ani s-a schimbat la nivel intern şi european, credeam că asta este prioritar", a mai spus Găman.

De asemenea, noua lege a minelor va conţine prevederi prin care exploatările miniere vor trebui să ţină cont de interesele comunităţilor locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO