Eveniment

Directorul OMS, despre bilanţul actual al pandemiei : La şase luni de la primele cazuri din Wuhan, 60% din toate infecţiile cu coronavirus semnalate până în prezent au fost raportate în cursul ultimei luni

Directorul OMS, despre bilanţul actual al pandemiei : La...

Autor: Eduard Ivanovici

04.07.2020, 17:21 261

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că 60% din toate cazurile de COVID-19 semnalate până acum au fost raportate în cursul ultimelor 30 de zile, relatează ABC News.

„În ultima săptămână, numărul de cazuri noi a depăşit zilnic bariera de 160.000 ”, a declarat Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Creşterea bruscă a numărului de cazuri la nivel mondial vine la şase luni după ce au fost raportate primele infecţii în Wuhan, epicentrul original al pandemiei.

În prezent, Statele Unite sunt cea mai afectată ţară, cu peste 2,6 milioane de cazuri confirmate şi aproape 128.000 de decese. La nivel global, au fost raportate peste 10,8 milioane de infecţii şi aproape 520.000 de morţi.

Avertismentul emis de OMS vine într-un moment în care Statele Unite înregistrează un record negativ de peste 50.000 de cazuri într-o singură zi. Prin comparaţie, Spania şi Italia – care la un moment dat reprezentau noul epicentru al pandemiei – au raportat în cel mai rău caz 10.000 de cazuri zilnice.

„În mod evident, există oameni care se află în stări extrem de grave din cauza acestei boli şi vrem să ne asigurăm că toată lumea va putea beneficia de tratamentele necesare”, a declarat Mike Ryan, şeful diviziei pentru situaţii de urgenţă din cadrul OMS.

Zilele trecute, compania americană de biotehnologie Gilead Sciences a stabilit preţul unui tratament Remdesivir la 2.340 de dolari pe pacient, medicamentul reuşind să reducă perioada de recuperare a oamenilor infectaţi cu COVID-19.

Ulterior, guvernul Statelor Unite a cumpărat aproape întreaga rezervă globală de Remdesivir, mai precis 500.000 de doze sau 90% din producţia companiei pentru lunile august şi septembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO