Eveniment

Disney pariază 2 miliarde de euro pe pasiunea europenilor pentru super-eroi: Disneyland Paris va fi modernizat

Disney pariază 2 miliarde de euro pe pasiunea...

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.03.2018, 19:13 1547

Compania Walt Disney a anunţat o investiţie de 2 miliarde de euro (2,47 de miliarde de dolari) pentru dezvoltarea Disneyland Paris, relatează Reuters.

Robert Iger, directorul executiv al companiei, a detaliat investiţia după întâlnirea cu Emmanuel Macron din Paris.

Dezvoltarea parcului va fi făcută în mai multe faze începând cu anul 2021 şi va include trei noi zone ocupate de super-eroii din firmele Marvel, companie pe care o deţine Disney, precum şi de personaje din Frozen şi Star Wars. În plus, vor fi noi atracţii şi experienţe de divertisment live.

„Planul de expansiune este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de dezvoltare al Disneyland Paris, de la lansarea sa din 1992 şi subliniază angajamentul companiei faţă de succesul pe termen lung al parcului ca un simbol al Disney în Europa”, au declarat reprezentanţii Disney.

Disneyland Paris se află la 32 km de Paris şi este cel mai vizitat parc tematic din Europa, măsurând 2,230 de hectare (22.300 mp).

Din 1992 până în prezent, parcul de divertisment a atras peste 320 de milioane de vizitatori, şi reprezintă 6,2% din veniturile din turism ale Franţei, constituind un avantaj pentru ocuparea forţei de muncă la nivel local, cu peste 16.000 de angajaţi.

În ciuda succesului pe care îl are în Europa, parcul tematic a trecut în ultima perioadă prin probleme financiare majore, pe care Disney speră să le înlăture odată cu remodernizarea.

Disneyland Paris cuprinde două parcuri de divertisment cu tematică diferită, Parcul Disneyland cu tematică de basm şi parcul cu studiouri Walt Disney Studios. În plus, în interiorul parcului se află şapte hoteluri care au împreună 5.800 de dormitoare, două centre de convenţii şi un teren de golf.

Luna aceasta, compania Walt Disney a raportat un profit trimestrial de 1,89 de dolari per acţiune, depăşind estimările analiştilor de pe Wall Street. Această creşterea a fost influenţată de modificările fiscale adoptate recent de administraţia Trump, care au adus companiei 1,6 miliarde de dolari, potrivit Variety.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO