Eveniment

Dispută Enel - Aeroportul Henri Coandă din cauza căderilor de tensiune

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Aurelia Alexa

23.06.2013, 21:03 214

Întârzierea sâmbătă-dimineaţă a curselor aeriene de pe aeroportul Henri Coandă din cauza căderilor de tensiune a generat o dispută între aeroport şi operatorul naţional Enel.

Autorităţile aeroportului au acu­zat căderile repetate de tensiune care au generat neregularităţi la sistemul de procesare automată a bagajelor la plecare, ceea ce a condus la întârzieri ale decolărilor chiar şi cu 90 de minute.

În replică, reprezentanţii Enel au susţinut că angajaţii săi efectuează lucrări pe una din cele trei linii de alimentare ale Aeroportului Henri Coandă, dar acest lucru nu ar trebui să afecteze activitatea aeroportului dacă sistemul gestionat de acesta funcţionează corect. Potrivit Enel, Aeroportul Henri Coandă, ca orice obiectiv de asemenea importanţă, este alimentat din trei linii magistrale, astfel încât dacă una se defectează, consumul aeroportului este preluat integral şi automat de una din celelalte linii disponibile.

„În acest moment se execută lucrări pe una dintre linii, însă acest lucru nu ar trebui să afecteze acti­vitatea aeroportului dacă automaticile de sistem, gestionate de către aeroport, funcţionează corect, deoarece linia de rezervă a fost disponibilă în per­manenţă, fără întrerupere“, au declarat sâmbătă reprezentanţii Enel Dis­tribuţie Muntenia, după ce, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, unele curse înregistrau sâmbătă în­târzieri la decolare de până la 90 de minute, „ca urmare a unor căderi repetate de tensiune din reţeaua naţională de electricitate, care au generat neregularităţi la sistemul de procesare automată a bagajelor la plecare“.

Situaţia a fost remediată în jurul prânzului, au anunţat reprezentanţii aeroportului.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 24.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO