• Leu / EUR4.9477
  • Leu / GBP5.8810
  • Leu / USD4.7247
Eveniment

Distincţie pentru Simona Halep: Numărul 1 mondial a devenit Ambasador al Universităţii „Ovidius” din Constanţa

Distincţie pentru Simona Halep: Numărul 1 mondial a devenit Ambasador al Universităţii „Ovidius” din Constanţa

Autor: Cătălin Legănel

05.11.2018, 13:50 51

Simona Halep a devenit Ambasador al Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC), fiind primul titlu de acest fel pe care instituţia îl decernează unui sportiv român. Sportiva spune că distincţia este specială şi diferită.

La Universitatea „Ovidius” din Constanţa a avut loc, luni, ceremonia de acordare a titlului de Ambasador jucătoarei de tenis Simona Halep, numărul 1 în clasamentul mondial, dar şi absolventă a acestei instituţii. Amfitrion a fost chiar rectorul universităţii, Sorin Rugină, care a declarat că Halep ar fi trebuit să intre în posesia acestui titlu încă din urmă cu doi ani.

„Este prima care va beneficia de titlul de ambasador al Universităţii Ovidius Acest titlul a fost iniţiat în 2014 şi s-a materializat în 2016, prin hotărâre de Senat. Din nefericire, e o hotărâre de Senat pe care am temporizat-o până ne-am armonizat agenda. Şi iată că într-un final lucrul se realizează. (…) Simona a devenit şi este cea mai bună jucătoare de tenis a momentului deoarece a arătat tuturor că este pregătită nu doar să muncească cum ne-am obişnuit a se motiva, dar să şi înveţe din propriile greşeli, consolidând-şi astfel o mentalitate de campion”, a declarat rectorul UOC.

Simona Halep s-a declarat onorată să primească această distincţie.

„Este o onoare foarte mare pentru mine să fiu prezentă astăzi aici şi să primesc această distincţie. Bineînţeles, am primit foarte multe premii şi am câştigat în tenis, dar această distincţie este specială, diferită şi vreau să mulţumesc facultăţii pentru acest moment deosebit. Sunt onorată să fi făcut parte din această universitate. A fost un drum lung, greu, dar plin de emoţii, emoţii frumoase, şi nu regret tot ceea ce a fost pe parcursul acestui drum. Vreau să mulţumesc oraşului, bineînţeles. Este oraşul meu de suflet, oraşul meu natal, unde mă întorc de fiecare dată cu mare drag. Aici am crescut, aici pot să spun că a fost cea mai importantă cărămidă în performanţa mea, în succesul meu şi bineînţeles mă gândesc cu adevărat să mă reîntorc. Nu ştiu în ce domeniu sau când va fi, dacă va fi, dar cu siguranţă o să fac ceva pentru acest oraş şi o să mă implic în multe evenimente. (…) Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră pentru toată susţinerea, pentru că o simt chiar dacă sunt la mii de kilometri depărtare şi atunci când am momente grele pe teren susţinerea dumneavoastră este importantă şi mă ajută să nu cedez chiar dacă uneori mai am şi nervi pe teren. (…) Pot să spun aşa, toţi studenţii, toţi tinerii care au un vis să aibă încredere în el, să muncească şi să nu cedeze niciodată pentru că orice este posibil în viaţa asta”, a declarat Simona Halep.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9477
Diferență: 0,0162
Ieri: 4.9469
Azi: 4.7247
Diferență: -0,4803
Ieri: 4.7475
Azi: 5.8810
Diferență: 1,2708
Ieri: 5.8072
Azi: 4.7380
Diferență: 0,2836
Ieri: 4.7246