Eveniment

Distribuitorul de bunuri de larg consum Licurici Impex din Oneşti, la un pas de 100 mil. euro cifră de afaceri în 2022

Distribuitorul de bunuri de larg consum Licurici Impex...

Autor: Laurentiu Cotu

06.02.2023, 19:30 803

Licurici Impex, distribuitor de bunuri de larg consum din municipiul Oneşti (judeţul Bacău), a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 488 mil. lei (99 mil. euro), în creştere cu aproximativ 9% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie şi a celor de la Ministerul Finanţelor. În 2021, Licurici Impex a realizat afaceri totale 448,1 mil. lei (aproximativ 91 mil. euro), potrivit datelor publice existente.

„2022 a fost un an relativ normal după toate măsurile luate în timpul pandemiei de Covid-19. A fost un an în care lucrurile au revenit la starea de normalitate, vânzările au început să crească, apropiindu-se de cele ale anului 2019. Chiar şi aşa, au fost însă suficiente provocări inedite, precum razboiul din Ucraina care a adus cu sine, pe lângă creşterea preţurilor la produsele de bază, şi o creştere a contrabandei cu ţigări“.

„De asemenea, inflaţia galopantă din Q3-Q4 a erodat semnificativ puterea de cumpărare, precum şi componenta coşului zilnic de cumpăraturi a clienţilor din retail“, a declarat pentru ZF Transilvania Marius Dan, adminis­tratorul companiei Licurici Impex.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO