Eveniment

Distrigaz Sud:Aproximativ 1.400 de clienţi, fără gaze în urma incendiului din complexul Confort City

Autor: Roxana Alexe

02.10.2012, 18:50 369

Potrivit reprezentanţilor Distrigaz Sud Reţele, urmare a incendiului la imobilul din strada Splaiul Unirii nr. 9 din localitatea Popeşti - Leordeni, judeţul Ilfov şi a sesizării primite la ora 15.30, o echipă de intervenţie a companiei s-a deplasat imediat la faţa locului, a izolat perimetrul şi a sistat alimentarea cu gaze naturale în zona respectivă.

Sistarea alimentării cu gaze afectează aproximativ 1.400 de clienţi casnici şi non-casnici.

Potrivit sursei citate, alimentarea cu gaze naturale a clienţilor afectaţi se va face în cursul zilei de miercuri, "fiind condiţionată de accesul echipelor Distrigaz Sud Reţele în imobilele respective".

În momentul în care se va face realimentarea cu gaze naturale, în cazul în care clienţii simt miros de gaze, sunt rugaţi să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acţioneze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice şi, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale, subliniază sursa citată.

Dacă mirosul de gaze din încăperi persistă, în ciuda respectării acestor măsuri, clienţii pot apela serviciul de call-center Apeluri de Urgenţă al Distrigaz Sud Reţele la 021 9281, mai precizează Distrigaz.

Incendiul a izbucnit, marţi după-amiază, la mansarda unui bloc cu 11 niveluri aflat în complexul rezidenţial Confort City din sectorul 3.

Surse din rândul autorităţilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că numărul apartamentelor afectate în urma incendiului este de aproape 100.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, incendiul s-a propagat pe orizontală, şi nu pe verticală, fiind afectate apartamente de la ultimele trei niveluri. Potrivit lui Vasile, structura interioară a imobilului nu pare să fi fost afectată.

Întrebat despre cauza incendiului, Vasile a spus că există "speculaţia" ca acesta să fi izbucnit în urma aprinderii unui aparat de aer condiţionat montat în exterior.

Pompierii au intervenit la incendiu cu 28 de autospeciale cu apă şi opt autoscări, la faţa locului venind şi trei echipaje de descarcerare şi cinci de prim-ajutor.

Locatarii blocului au reclamat faptul că intervenţia la incendiu a fost întârziată din cauza faptului că pompierii nu au avut apă.

Daniel Vasile a declarat, legat de problemele la intervenţia pentru stingerea incendiului de la blocul din ansamblul Confort City, că reţeaua de hidranţi de la acest complex rezidenţial nu funcţionează.

Vasile a adăugat că, în aceste condiţii, autospecialele care au intervenit la incendiu au folosit apă din rezerva proprie, din râul Dâmboviţa şi de la un agent comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO