Eveniment

Ce este DMT-ul, drogul folosit de fostul şef al serviciului secret al ministerului de Interne. Substanţa înlocuieşte aproape complet percepţia realităţii şi poate crea un univers alternativ şi experienţe ”spirituale”

Ce este DMT-ul, drogul folosit de fostul şef al...
15.12.2019, 22:51 2547

Gelu Oltean, fost şef al DIPI, concubina sa şi un cetăţean britanic au fost arestaţi pentru 30 de zile în dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Braşov. Cei trei ar fi organizat diferite reuniuni pentru consum de droguri.

„Aceştia organizau într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca”, a mai anunţat sursa citată.

DMT este un drog extrem de intens, care induce efecte halucinogene psihedelice. De cele mai multe ori este inhalat, dar se practică şi administrarea orală sau în substanţe precum Ayahuasca. Efectele drogului încep să se simtă şi la câteva zeci de secunde după administrare. Ca efecte, putem enumera amplificarea experienţelor percepute drept ”spirituale”, euforie, inducerea unei stări de bine şi halucinaţii. Pe de altă parte, creşte ritmul cardiac şi tensiunea, generează anxietate şi chiar paranoia. 

Drogul poate înlocui aproape complet percepţia realităţii, şi poate crea un univers alternativ. Pe perioada cât substanţa este activă în corp, poate genera efecte vizuale şi experienţe percepute ”spirituale”, amplifică puternic culorile, produce efecte ”kaleidoscopice”. 

În multe cazuri, produce un sentiment de ”disociere de corp”, şi o deconectare de la realitatea normală. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO