Eveniment

DN1 s-ar putea transforma în drum cu sens unic spre munte - ministru

DN1 s-ar putea transforma în drum cu sens unic spre munte - ministru

Autor: Andrei Dumitrescu

03.01.2013, 16:49 4688

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a comentat, joi, problema aglomeraţiei din trafic de pe DN 1 Braşov- Ploieşti afirmând că poate exista o soluţie, care nu a fost însă discutată, respectiv a stabilirii unui drum cu sens unic într-o direcţie şi a altuia în celalaltă.

 

"Poate exista o soluţie, n-am discutat-o. Poate reuşim să stabilim un drum cu sens unic într-o direcţie şi altul în altă direcţie. Nu ştiu, să vedem. Măcar s-ar mai putea fluidiza cât ar fi necesar, şase luni, un an", a spus Stroe, răspunzând unei întrebări legate de problemele în trafic de pe ruta Braşov-Bucureşti.

În acelaşi context, ministrul Afacerilor Externe a subliniat că aglomeraţia în trafic pe Valea Prahovei - o constantă atât în perioada sărbătorilor, cât şi în weekend-uri - este cauzată şi de "situaţia infrastructurii" şi că, în lipsa unei soluţii, "ne vom chinui" din acest punct de vedere până la finalizarea autostrăzii Bucureşti-Braşov.

"Din cauza situaţiei infrastructurii, din cauza perioadei la care ne referim - Crăciun, Anul Nou...nu vedeţi că weekend de weekend există o problemă, dar când, în ziua dinaintea Crăciunului, în zona Predealului ai 52.000 de maşini, câtă Poliţie să pui? De la Predeal până la Comarnic, spre Nistoreşti, n-ai cum să treci. Nu se poate", a mai spus Radu Stroe.

Traficul rutier pe DN 1 Braşov - Ploieşti, dar şi pe DN 1A Braşov - Săcele - Cheia - Ploieşti, recomandat ca rută alternativă, s-a desfăşurat bară la bară, ore în şir, miercuri, în ultima zi a mini-vacanţei de Anul Nou, după ce peste 10.000 de turişti şi-au petrecut Revelionul 2013 în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Şi joi, la prânz, s-a circulat cu dificultate pe DN 1, pe Valea Prahovei formându-se coloane de maşini pe sensul de urcare spre munte, între Comarnic şi Nistoreşti şi în zona staţiunilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO