Eveniment

DNA, reţinere de top la una dintre cele mai puternice instituţii ale statului: Procurorii l-au reţinut pentru dare de mită pe unul dintre vicepreşedinţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului

DNA, reţinere de top la una dintre cele mai puternice...

Autor: Firuta Flutur

23.08.2016, 11:54 10781

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache, că i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de minister pentru două spitale, iar în 28 aprilie 2016 i-a şi dat 126.000 lei.

Banii au fost remişi pentru pentru ca persoana respectivă să îşi exercite influenţa asupra unor responsabili din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare.

"Sumele de bani promise şi remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei staţii de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale", se arată în comunicatul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat marţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO