Eveniment

DNA se aşteaptă să îi crească business-ul şi îşi măreşte echipa

DNA se aşteaptă să îi crească business-ul şi îşi...

Autor: Liviu Popescu

30.12.2015, 16:35 9783

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, suplimentarea cu 45 a numărului maxim de posturi ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), respectiv zece posturi de specialişti IT şi economişti, precum şi 35 de posturi de personal economic şi administrativ.

Astfel, numărul maxim de posturi de specialist va creşte de la 55 la 65 de posturi, având în vedere creşterea constantă a volumului de activitate, precum şi diversificarea specializărilor necesare pentru efectuarea rapoartelor de constatare.

De asemenea, suplimentarea cu 35 de posturi a personalului economic şi administrativ este necesară în contextul preluării de către DNA a activităţilor de administrare şi întreţinere a sediului central, cu personal propriu, ceea ce ar reduce la jumătate valoarea cheltuielilor actuale, respectiv la 450.000 lei pe an, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Valoarea estimată a cheltuielilor salariale pentru cei 10 specialişti este de aproximativ 1,3 milioane de lei/an, iar pentru cele 35 de posturi de personal contractual este de 900.000 de lei/an.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO