Eveniment

Doar 300 de români merg la Oktoberfest

Doar 300 de români merg la Oktoberfest

Autor: Liviu Iancu

22.09.2014, 00:00 668

"În perioada Oktoberfest, cu greu poţi găsi în Munchen o cameră mai ieftină de 300 de euro pe noapte, chiar şi la două stele. Estimăm că peste 300 de români merg la acest eveniment şi cheltuiesc pe un city break la Munchen, în această perioadă, peste 2.000 de euro", a declarat agenţiei MEDIAFAX Sorin Văduvoiu, directorul general al agenţiei Perfect Tour.

El a explicat că doar tariful pentru 3-4 nopţi de cazare costă mai mult de 1.000 de euro, la care se adaugă biletul de avion şi cheltuielile cu mâncarea.

În orice altă perioadă, un city break la Munchen nu costă mai mult de 500 de euro.

"Aceşti turişti sunt în scădere de la an la an. E un produs foarte scump pentru ce oferă. Cei care merg acum la Munchen sunt oameni din industria băuturii sau fani ai berii care au bani şi care oricum cheltuiesc pe un concediu 5-6.000 de euro şi nu contează dacă mai dau 2.000 de euro pentru un city break. Se duc pentru atmosferă şi pentru experienţă", a mai spus Văduvoiu.

Perfect Tour a lansat recent Travel Boutique, un concept destinat turiştilor de lux, situat pe Calea Victoriei din Bucureşti. Spaţiul are o suprafaţă de 200 de metri pătraţi şi patru zone tematice - Disney, Croaziere, Circuite Explore şi Exotice, iar amenajarea lui a costat peste 200.000 de euro, incluzând, printre altele, vitrine interactive, tavane în stil vitraliu şi mobilier făcut pe comandă.

Fondată în anul 2004, agenţia Perfect Tour este cea mai mare din România după cifra de afaceri, fiind urmată de Christian Tour şi Happy Tour.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO