Eveniment

Doi medici şi 3 asistente din Prahova confirmaţi pozitiv cu coronavirus, 40 de asistente sunt în auto-izolare

Doi medici şi 3 asistente din Prahova confirmaţi...

Autor: Daniel Lazar

03.04.2020, 16:23 98

În data de 3 aprilie 2020, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, 2 medici din municipiul Câmpina au fost confirmaţi ca infectaţi cu coronavirus (unul la Spitalul Municipal, celălalt la o unitate medical privată), iar alţi 13 aflaţi în auto-izolare. De asemenea, 3 asistente au rezultate pozitive la infecţia cu noul coronavirus, iar 40 aflate în autoizolare, situaţie în care se mai regăsesc 7 infirmiere, 6 îngrijitoare, o farmacistă şi un brancardier.

Spitalul Municipal Câmpina a remis un comunicat de presă prin care anunţă că medicul „este internat într-o altă unitate sanitară unde a fost diagnosticat pozitiv Covid. Am solicitat Direcţiei Sanitare Prahova începerea procedurii de evaluare epidemiologică în spital unde un număr de 20 de angajaţi, toţi fără simptomatologie, au fost considerati contacţi. Pentru acesţia s-a luat măsura izolării la domiciliu timp de 14 zile. Până în acest moment, în spitalul nostru nu s-a înregistrat niciun pacient pozitiv Covid, a precizat managerul Călin Tiu.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în Prahova sunt confrimate până azi 27 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 4.001 persoane se află în izolare voluntară la domiciliu. În ultimele 24 de ore, au ieşit de sub această măsură 694 de persoane, în timp ce alte 510 au intrat în auto-izolare pentru o perioadă de 14 zile. În carantină instituţionalizată se află, în prezent, 324 de persoane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO